Zijnsreis
Een concert, een theaterstuk, een college, een innerlijk avontuur. Eigenlijk is een uurtje op Zijnsreis met Elise dat allemaal. Een unieke ervaring tussen ontwaken en dromen.
De sfeer als je binnenkomt is meteen zacht en verwelkomend. Elise heeft een plekje voor je gereserveerd in de tijd en in de ruimte. Na een kop thee mag je het jezelf nog gemakkelijker maken en met kussens je lig- of zithouding vormgeven.
Er staan talloze objecten opgesteld. Kristallen, kunstwerken, instrumenten, hout, metaal, steen, stof. Ze zijn met aandacht gerangschikt en liggen binnen handbereik mochten ze zichzelf uitnodigen en aandienen om deel te gaan maken van deze sessie.

De ogen gaan dicht en de eerste klanken vullen de ruimte en resoneren in het lijf. De kracht van klankschalen, de hang en verschillende andere instrumenten worden gedurende de reis stuk voor stuk voelbaar.
Bij deze bijna filmische soundtrack van het moment zoekt het geestesoog al snel naar beelden. Kabbelende riviertjes, uitgestrekte vlaktes, een dichtbegroeid bos of de stille top van een berg waar alleen de wind nog waait.
De innerlijke reis vliegt voorbij. En net als elke reis, roept deze tocht vragen op én geeft hij antwoorden. Reisleidster Elise drukt tot slot nog een envelop in de handen. Een cadeautje. Een herinnering aan deze expeditie en een mogelijke aanleiding tot meer avontuur.

Een cadeautje. Een souvenir van deze expeditie en een mogelijke aanleiding tot meer avontuur.


 

Tekst door Piet van Beurden, na het beleven van een Zijnsreis